iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stammen

Inheemse volkeren beschrijven volkeren uit de oudheid die niet alleen zichzelf definiëren door hun eigen taal, cultuur en geschiedenis, maar ook hun eigen DNA-profielen hebben. Het gaat dus niet om de gemeenschappelijke taalkundige voorouders of de historisch-antropologische classificatie, maar om de individuele genetische kenmerken van een volk. Binnen elk primitief volk zijn er verschillende lijnen van oorsprong. Deze weerspiegelen de verschillende populaties van oorsprong van de etnogenese van elk primitief volk.

Verschillende studies bewijzen hoe divers onze wortels zijn en hoe ver en vaak onze voorouders zijn gemigreerd. Ook al komen onze ouders uit hetzelfde boerendorp, toch is het mogelijk dat ze van verschillende afkomst zijn. Hoewel we primitieve volkeren genetisch kunnen onderscheiden, bepaalt dit niet het "ras" of de genetisch homogene oorsprong. Ze kunnen Keltisch zijn in de ene lijn, Germaans in de andere. Elke lijn heeft een oorsprong, maar ons DNA heeft vele lijnen.

De oorspronkelijke mensen worden bepaald met behulp van de haplogroup en het genetisch profiel. Het resultaat heeft ruwweg betrekking op de periode tussen 900 voor Christus en 900 na Christus.

De interpretatie is gebaseerd op studies uit de genetica en antropologie en op bevindingen uit de historische wetenschap over migratie en populatietrends. Daarnaast nemen wij ook uw informatie over de herkomst van uw voorouders op in onze analyse. Zeer jonge haplogroepen, waarvan de stamvader in de oudheid leefde, kunnen aan een bepaald primitief volk worden toegewezen. Oudere haplogroepen hadden zich in de oudheid al over verschillende volkeren verspreid. Daarom is het niet altijd mogelijk om een duidelijke toewijzing aan een primitief volk te maken.

De aandacht voor de Europese oorsprong is des te spannender omdat de oude wereld ons meer dan enig ander continent een verscheidenheid aan historische bronnen biedt dan enig ander continent. De methoden van de hedendaagse genetica stellen ons in staat om deze tradities te onderzoeken.

Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Persberichten over de analyses van iGENEA's herkomstanalyse

iGENEA's onderzoeken naar inheemse volkeren

Oude stammen geeft mensen uit de oudheid aan die zichzelf niet alleen definiëren door middel van hun eigen taal, cultuur en geschiedenis, maar ook hun eigen DNA-profielen hebben. In een iGENEA herkomstanalyse worden uw oorspronkelijke mensen bepaald met behulp van uw haplogroep en uw genetisch profiel. Het resultaat heeft ruwweg betrekking op de periode tussen 900 voor Christus en 900 na Christus.

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Lars Mc Murray, Duitsland (Duits)

\"iGENEA geeft je de mogelijkheid om deel uit te maken van de geschiedenis waar je meestal alleen in boeken over leest.\"

meer over dit verhaal

Ralf Moritz, Genealoog van Nedersaksen, Duitsland

\"Mijn voorouders van de Morison clan kunnen worden teruggevoerd naar de Vikingtijd.\"

meer over dit verhaal

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu