Arrow Downward Arrow Downward Close Close Done Done Cart Cart clock clock
iGENEA
Persoonlijk advies

Wij staan altijd voor u klaar! Neem contact met ons op via e-mail of Whatsapp.

Als u wilt dat wij u terugbellen, vul dan uw telefoonnummer in en hoe u te bereiken bent. Wij bellen u graag voor een persoonlijk gesprek.

info@igenea.com WhatsApp

Oude stam inuit - Voorouders en oorsprong

DNA-test bestellen

Wat betekent de naam Inuit?

Het woord "Inuit" betekent "volk" en wordt gebruikt als generieke term voor de verschillende etnische groepen in de Amerikaanse Arctische regio, waaronder het Inuavialuit in Canada en de Inupiat, Yupik en Alutiiq in Alaska. De totale bevolking is vandaag de dag ongeveer 125.000 mensen. De Inuit wonen in het noorden van Canada, in Alaska, langs de kust en op sommige plaatsen in het binnenland van Groenland en aan de kust van Rusland.

Wat is de geschiedenis van de Inuit?

Archeologen gaan ervan uit dat de Inuit afstammen van een semi-nomadisch volk dat rond 6.000 jaar voor Christus in Alaska is aangekomen vanuit Siberië.
De Inuit leefden oorspronkelijk van de visserij en de jacht op zeehonden, walvissen en kariboes. Rond 1860 vestigden Amerikaanse en Schotse walvisjagers de eerste kuststations in Noord-Alaska en op Baffin Eiland. Hun aanwezigheid heeft de gewoontes van de indianen radicaal veranderd. Ze leerden over metaal en gereedschap en kregen wapens en schepen voor de walvisjacht.
De term "Eskimo" komt van de Algonquin stammen die in het zuiden van Canada leven en betekent "eter van rauw vlees".

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken alle inheemse volkeren

Dit is hoe de DNA-oorspronganalyse werkt

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit
monsters nemen

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst

online na ca. 6-8 weken

Analyse van je oorsprong
-10%