iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Scythen - Voorouders en oorsprong

Geschiedenis

Ze noemen zichzelf Sokoloten: Het is een volk van Iraanse afkomst, een nomadisch volk van de Zuid-Russische steppen. De Scythen vestigden zich in de eerste helft van het eerste millennium voor Christus in het Zwarte Zeegebied, waar ze in contact kwamen met de Griekse cultuur. De naam Scythe werd al in de 4e eeuw voor Christus overgedragen aan de leden van de Zuid-Siberische steppevolkeren. In de 4e en 3e eeuw voor Christus oefenden de Scythen, die voorheen als nomaden leefden, ook de landbouw uit en hadden ze permanente verblijfplaatsen en vestingwerken. De leidende klasse vestigde zich in versterkte huizen in het kasteel, terwijl de gespecialiseerde ambachtslieden hutten bewoonden in het buitenste kasteel.
De Scythen zijn doorgedrongen tot aan het stroomgebied van de Beneden-Donau, het Balkanschiereiland, de Karpaten en Hongarije, Polen en de Beneden-Lausitz-regio. Tegen het einde van de 4e eeuw voor Christus werden de Scythen uit hun gebieden ten westen van de Donau verdreven door de Sarmaten en over de Donau door Filips II van Macedonië; in de 3e eeuw voor Christus kwamen de Scythen van Zuid-Rusland ook onder de heerschappij van de Sarmaten.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Cultuur

De Scythen droegen nauwsluitende rokken en broeken, rijkelijk versierd met een leren riem, schoenen van zacht leer en een muts op het hoofd. Ze woonden in wagens of tenten. Ze hadden kuddes paarden, runderen en schapen. Hun voornaamste wapens waren de steppeboog en een dolkachtig kort zwaard. De macht en de rijkdom van de Scythen wordt weerspiegeld in de prachtige constructie en de rijke versiering van de gebouwen en in de artikelen voor dagelijks gebruik die met juwelen zijn versierd.

De Scythische kunst ontwikkelde zich vanuit de Noord-Euraziatische jagerskunst, in de ontmoeting met de Iraanse en Griekse kunst van 600 tot 300 v.C. De kunstnijverheid in de Griekse steden aan de noordkust van Pontus bracht de Scythische kunst tot bloei. Het belangrijkste motief is het dier, dat, individueel of in dierengevechtsgroepen, wapens, traditionele klederdracht, paardentuigjes en allerlei apparatuur in een naturalistische voorstelling of extreme stilering versiert. Nadat de Scythische heerschappij werd vervangen door de Sarmaten, werd de Scythische kunst omgevormd tot veelkleurige ornamenten.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu