Arrow Downward Arrow Downward Close Close Done Done Cart Cart clock clock
iGENEA
Persoonlijk advies

Wij staan altijd voor u klaar! Neem contact met ons op via e-mail of Whatsapp.

Als u wilt dat wij u terugbellen, vul dan uw telefoonnummer in en hoe u te bereiken bent. Wij bellen u graag voor een persoonlijk gesprek.

info@igenea.com WhatsApp

Oude stam Scythen - Voorouders en oorsprong

DNA-test bestellen

Wat is de geschiedenis van de Scythen?

Ze noemen zichzelf Sokoloten: Het is een volk van Iraanse afkomst, een nomadisch volk van de Zuid-Russische steppen. De Scythen vestigden zich in de eerste helft van het eerste millennium voor Christus in het Zwarte Zeegebied, waar ze in contact kwamen met de Griekse cultuur. De naam Scythe werd al in de 4e eeuw voor Christus overgedragen aan de leden van de Zuid-Siberische steppevolkeren. In de 4e en 3e eeuw voor Christus oefenden de Scythen, die voorheen als nomaden leefden, ook de landbouw uit en hadden ze permanente verblijfplaatsen en vestingwerken. De leidende klasse vestigde zich in versterkte huizen in het kasteel, terwijl de gespecialiseerde ambachtslieden hutten bewoonden in het buitenste kasteel.
De Scythen zijn doorgedrongen tot aan het stroomgebied van de Beneden-Donau, het Balkanschiereiland, de Karpaten en Hongarije, Polen en de Beneden-Lausitz-regio. Tegen het einde van de 4e eeuw voor Christus werden de Scythen uit hun gebieden ten westen van de Donau verdreven door de Sarmaten en over de Donau door Filips II van Macedonië; in de 3e eeuw voor Christus kwamen de Scythen van Zuid-Rusland ook onder de heerschappij van de Sarmaten.

Wat was de cultuur van de Scythen?

De Scythen droegen nauwsluitende rokken en broeken, rijkelijk versierd met een leren riem, schoenen van zacht leer en een muts op het hoofd. Ze woonden in wagens of tenten. Ze hadden kuddes paarden, runderen en schapen. Hun voornaamste wapens waren de steppeboog en een dolkachtig kort zwaard. De macht en de rijkdom van de Scythen wordt weerspiegeld in de prachtige constructie en de rijke versiering van de gebouwen en in de artikelen voor dagelijks gebruik die met juwelen zijn versierd.
De Scythische kunst ontwikkelde zich vanuit de Noord-Euraziatische jagerskunst, in de ontmoeting met de Iraanse en Griekse kunst van 600 tot 300 v.C. De kunstnijverheid in de Griekse steden aan de noordkust van Pontus bracht de Scythische kunst tot bloei. Het belangrijkste motief is het dier, dat, individueel of in dierengevechtsgroepen, wapens, traditionele klederdracht, paardentuigjes en allerlei apparatuur in een naturalistische voorstelling of extreme stilering versiert. Nadat de Scythische heerschappij werd vervangen door de Sarmaten, werd de Scythische kunst omgevormd tot veelkleurige ornamenten.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken alle inheemse volkeren

Dit is hoe de DNA-oorspronganalyse werkt

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit
monsters nemen

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst

online na ca. 5 weken

Vandaag korting op DNA-test
-10%