Arrow Downward Arrow Downward Close Close Done Done Cart Cart clock clock
iGENEA
Persoonlijk advies

Wij staan altijd voor u klaar! Neem contact met ons op via e-mail of Whatsapp.

Als u wilt dat wij u terugbellen, vul dan uw telefoonnummer in en hoe u te bereiken bent. Wij bellen u graag voor een persoonlijk gesprek.

info@igenea.com WhatsApp

DNA herkomstanalyse

"Ik voel me thuis in veel landen. Nu weet ik waarom."
"Ik kende mijn vader niet. Na tientallen jaren heb ik eindelijk mijn halfbroer in de VS gevonden."
"Ik ben geadopteerd. Eindelijk kon ik mijn ware oorsprong ontdekken."
"Ik wist niet dat mijn voorouders uit zoveel landen kwamen."
"Maak deel uit van het verhaal waar je meestal alleen in boeken over leest."
"Mijn Germaanse voorouders wonen al duizenden jaren in Noord-Europa."
"Mijn grootmoeder had gelijk: We hebben echt joodse voorouders."
"Ik ben afstammeling van de Kelten, die zich al in de oudheid in mijn vaderland hebben gevestigd."
"Ik voel me thuis in veel landen. Nu weet ik waarom."
"Ik kende mijn vader niet. Na tientallen jaren heb ik eindelijk mijn halfbroer in de VS gevonden."
"Ik ben geadopteerd. Eindelijk kon ik mijn ware oorsprong ontdekken."
"Ik wist niet dat mijn voorouders uit zoveel landen kwamen."
"Maak deel uit van het verhaal waar je meestal alleen in boeken over leest."
"Mijn Germaanse voorouders wonen al duizenden jaren in Noord-Europa."
"Mijn grootmoeder had gelijk: We hebben echt joodse voorouders."
"Ik ben afstammeling van de Kelten, die zich al in de oudheid in mijn vaderland hebben gevestigd."

Stamboomanalyse & DNA genealogie

Ontdek de spannende mogelijkheden die een genealogische DNA-test biedt. Met een DNA-test van iGENEA kunt u uw wortels op een diepgaande manier verkennen en misschien wel tot nu toe onbekende familieleden vinden. De geschiedenis van uw familie komt tot leven en u kunt uw afkomst in al zijn diversiteit ervaren. Begin nu aan uw reis naar het verleden, die uw eigen identiteit zal verrijken en uw familiegeschiedenis tot leven zal brengen!

Voorouders en geografische oorsprong

De DNA herkomstanalyse van iGENEA is als een reis naar de diepten van onze eigen geschiedenis. Het onthult de percentages waarin we afkomstig zijn uit verschillende regio's van de wereld. Het is een fascinerende ontdekkingsreis naar de wortels van ons bestaan, die ons verbindt met culturen, volkeren en geschiedenissen die rusten op onze persoonlijke genetische make-up.

Ons DNA is een unieke puzzel van genetische informatie die ons in zekere zin tot wereldburgers maakt. Met een DNA-herkomstanalyse kunnen we de stukjes van de puzzel van onze oorsprong in elkaar passen en ontdekken van welke verschillende regio's van de wereld we afstammen.

DNA-test bestellen

Ontdek je verhaal....

Hoe het werkt
Testkit bestellen
Testkit
monsters nemen

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst

online na ca. 6-8 weken

Van welke inheemse volkeren stam je af?

De antieke wereld herbergt een rijk erfgoed aan volkeren en culturen die de geschiedenis van onze mensheid hebben gevormd. Het verlangen om de sporen van onze voorouders uit dit fascinerende tijdperk te ontdekken zit diep in ons geworteld. Met een genealogische DNA-test van iGENEA kunt u nu een opmerkelijke reis door de oudheid maken en te weten komen van welke inheemse volkeren ter wereld u afstamt.

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken alle inheemse volkeren

Met welke beroemde mensen ben jij verwant?

Met een DNA-test van iGENEA gaat er een fascinerende poort naar het verleden open en wordt de mogelijkheid om verwant te zijn aan beroemde figuren uit onze geschiedenis plotseling reëel. Deze ontdekking verbindt ons met de lotgevallen en legendes die de wereld hebben gevormd. DNA-profielen van talrijke historische grootheden zijn opgeslagen in de uitgebreide databank van iGENEA, waaronder Prinses Diana, Albert Einstein, Napoleon, Toetanchamon, Elvis Presley en Genghis Khan.

Albert Einstein Elvis Presley Che Guevara Eva Longoria Bono Alle beroemde mensen

Wat betekent je achternaam?

Het onderzoeken van de eigen achternaam is een fascinerende reis door de familiegeschiedenis en kan diepe inzichten bieden in onze afkomst en voorouders. Met een genealogische DNA-test van iGENEA wordt deze reis nog spannender, omdat de oorsprong en betekenis van de achternaam in meer detail kunnen worden onderzocht. Een achternaam is meer dan alleen een woord; hij draagt de geschiedenis en identiteit van een familie, een cultuur en een tijd.

Wat moet ik weten over de DNA-test?

Wat is het voordeel van een DNA-test?

• Verbind de punten van je familie: Ontdek waar je voorouders vandaan komen, welke paden ze door de eeuwen heen hebben afgelegd en hoe je verwant bent aan mensen over de hele wereld.
• Onthul je etnische samenstelling: Ontdek de verschillende regio's van de wereld waar je voorouders vandaan kwamen. Leer over de culturen en tradities die samenvloeien om het unieke mozaïek van jouw erfgoed te vormen.
• Verloren familieleden vinden: Een DNA-test kan je helpen om familieleden te vinden waarvan je niet wist dat je ze had. Breid je familiekring uit en maak nieuwe connecties.
• Maak je eigen familiedirectory: Documenteer je familiegeschiedenis voor toekomstige generaties en bewaar je erfgoed.

Hoe kan ik te weten komen of ik van adel ben of familie van een beroemd persoon?

De iGENEA Premium Test geeft u een Y-DNA- of mtDNA-profiel dat vergelijkbaar is met de profielen van vele bekende persoonlijkheden. Als u zich met een bepaalde persoon wilt vergelijken, kunt u ook contact met ons opnemen voordat u een bestelling plaatst.

Hoe lang heb ik toegang tot de genealogische DNA-databank?

Ze hebben een leven om andere familieleden te zoeken. Elke nieuwe test wordt onderzocht op overeenstemming met uw profiel, zodat uw "genetische neven" talrijker worden. Ook uw nakomelingen kunnen van deze toegang profiteren en hun stamboom invullen. Uw online toegang zal nooit worden verwijderd, tenzij u hierom verzoekt.

Hoe ver gaat een DNA-genealogietest terug?

De basistest gaat terug tot ongeveer 2000 jaar. Premium en Expert tests gaan terug tot ongeveer 100.000 jaar geleden.

Zijn er extra kosten als ik een DNA-oorsprongsanalyse bestel?

De prijzen voor onze tests zijn inclusief alle kosten voor het versturen van de bemonsteringsset, laboratoriumanalyse, interpretatie van het resultaat, onbeperkte klantenservice, toegang tot de database en het resultaat, zowel online als schriftelijk. Alleen de verzendkosten voor het retourneren van de monsters aan ons moeten extra worden betaald, zodat u zelf kunt kiezen hoe u de monsters verzendt.

DNA-herkomstanalyse

Misschien leidt onze DNA-analyse ons naar de uitgestrekte steppen van Mongolië, de thuisbasis van Genghis Khan en het Mongoolse Rijk, ooit het grootste rijk in de geschiedenis. De Mongolen staan bekend om hun unieke levenswijze, rijkunst en historische betekenis. Een band met dit fascinerende volk kan ons onderdompelen in een cultuur die nog steeds sterk wordt beïnvloed door tradities en geschiedenis.

Misschien ontdekken we dat een deel van ons erfgoed afkomstig is uit het majestueuze Andesgebergte in Zuid-Amerika, waar de Inca-beschaving ooit bloeide. Deze regio wordt gekenmerkt door adembenemende landschappen, een rijke cultuur en een geschiedenis die teruggaat tot de tijd voor de Europese kolonisatie. De verbinding met de Andes zou ons een speciale band kunnen geven met de afstammelingen van de Inca's en hun erfgoed.

Onze reis zou ons ook naar de mystieke bossen van Scandinavië kunnen brengen, waar de Vikingen en Germaanse krijgers hun sporen hebben achtergelaten. Deze regio is niet alleen geografisch adembenemend, maar ook rijk aan sagen, mythen en legenden. Een band met de Scandinavische volkeren kan ons onderdompelen in een wereld van epische veldslagen en Noorse goden.

DNA-analyse zou ons naar de zonovergoten gebieden van het Middellandse Zeegebied kunnen brengen, waar de geschiedenis van de oudheid voortleeft in de ruïnes van Rome, Athene en Alexandrië. De mediterrane cultuur wordt gekenmerkt door kunst, filosofie en culinaire hoogstandjes. Een band met dit tijdloze erfgoed kan ons een dieper inzicht geven in de wortels van de westerse beschaving.

De fascinerende diversiteit van onze DNA-afkomst laat ons zien dat we wereldburgers zijn en dat onze voorouders uit een grote verscheidenheid aan regio's en culturen komen. Elke regio, elk land en elk continent heeft een unieke geschiedenis die ons DNA tot leven brengt. De verbinding met deze verschillende regio's is een venster naar onze eigen geschiedenis die veel verder gaat dan onze persoonlijke ervaring.

De DNA-herkomstanalyse van iGENEA wekt de nieuwsgierigheid in ons op om onze eigen wortels te verkennen en de verhalen van onze voorouders te begrijpen. Het is een reis naar de culturele schatten van de wereld, die ons verbindt met de mensen en tradities die ons DNA hebben gevormd. Deze ontdekking van onze oorsprong kan niet alleen fascinerend zijn, maar ook leiden tot een diepere waardering voor de diversiteit en eenheid van de mensheid. Het is een uitnodiging om de geheimen van ons DNA te ontsluieren en de wondere wereld van de menselijke afstamming te verkennen.

DNA van de Vikingen, Kelten, Joden en Basken

De oude wereld omspant verschillende tijdperken en continenten, van de verfijnde beschavingen van het oude Egypte en Mesopotamië tot de legendarische krijgsculturen zoals de Romeinen, Grieken, Germanen en Kelten.

Stel je voor dat je zou kunnen achterhalen of je afstamt van de machtige Romeinen. Je voorouders kunnen deel hebben uitgemaakt van het Romeinse Rijk en hebben gewerkt aan baanbrekende bouwwerken zoals het Colosseum of de Appiaweg. Hun levensverhalen zouden verweven kunnen zijn met de mythen van de Romeinse goden en de spectaculaire gladiatorengevechten.

Of misschien behoor je tot de afstammelingen van de oude Grieken, de scheppers van de filosofie, literatuur en de Olympische Spelen. Uw voorouders leefden misschien te midden van de bloeiende cultuur van Athene en bewonderden de verhalen van helden als Odysseus en Hercules.

Een genealogische DNA-test kan ook sporen van Keltische en Germaanse voorouders aantonen. De Kelten strekten zich uit over een groot deel van Europa en lieten culturele schatten en verhalen achter, terwijl de Germanen ook hun dappere reizen maakten als Vikingen over de wereldzeeën. u zou een afstammeling kunnen zijn van ontdekkingsreizigers en avonturiers die de wereld rondreisden en onderweg hun culturele invloeden achterlieten.

Met een DNA-test kun je ook nagaan wat je connectie is met vroege mensen zoals Neanderthalers en andere prehistorische volkeren. Je voorouders leefden misschien in een tijd waarin overleven in harmonie was met de natuur en in voortdurende concurrentie met andere vroege mensen.

De geschiedenis van de oude wereld is een schat aan culturen, tradities en verhalen die de loop van de menselijke geschiedenis hebben bepaald. Met een genealogische DNA-test heb je de mogelijkheid om je band met deze diverse volkeren en culturen uit de oudheid te onderzoeken. Uw voorouders kunnen ambachtslieden, handelaren, boeren of krijgers zijn geweest, die hun stempel hebben gedrukt op de steden, dorpen, veldslagen en handelsroutes van deze wereld.

De geschiedenis van de oude wereld is een eindeloze reis door het verleden. Met een DNA-test van iGENEA kunt u de hoofdstukken over de avonturen van uw voorouders in de oudheid herontdekken. Duik in de wereld van primitieve volkeren en culturen en ontdek van welke fascinerende volkeren jij afstamt. Jouw voorouders hebben de wereldgeschiedenis mee vormgegeven en nu kun jij deel uitmaken van dit onvergetelijke verhaal dat generaties lang doorgaat.

DNA van Napoleon, Elvis, Einstein en Prinses Diana

Met een DNA-test van iGENEA gaat er een fascinerende poort naar het verleden open en wordt de mogelijkheid om verwant te zijn aan beroemde figuren uit onze geschiedenis plotseling reëel. Deze ontdekking verbindt ons met de lotgevallen en legendes die de wereld hebben gevormd. DNA-profielen van talloze historische grootheden zijn opgeslagen in de uitgebreide database van iGENEA, waaronder Prinses Diana, Albert Einstein, Napoleon, Toetanchamon, Elvis Presley en Genghis Khan.

Prinses Diana, de "Queen of Hearts", stond bekend om haar schoonheid en humanitaire inspanningen. Haar nalatenschap omspant generaties en inspireert mensen wereldwijd. Als u ontdekt dat u verwant bent aan deze opmerkelijke vrouw, wordt u niet alleen geëerd met een koninklijke afstamming, maar ook met een band met een van de meest inspirerende vrouwen van de 20e eeuw.

Albert Einstein, de briljante natuurkundige, veroorzaakte een revolutie in de wetenschap met zijn relativiteitstheorie. Zijn ontdekkingen veranderden ons begrip van het heelal en hebben nog steeds invloed op de moderne natuurkunde. Een verwantschap met Einstein symboliseert niet alleen intelligentie en de geest van onderzoek, maar ook een band met een van de grootste geesten in de wetenschap.

Napoleon Bonaparte, de legendarische keizer van de Fransen, leidde zijn volk in talloze veldslagen en veroveringen. Zijn invloed op de Europese geschiedenis was monumentaal. Als je verwantschap met Napoleon ontdekt, draag je een deel van de historische erfenis die de wereld heeft gevormd. Toetanchamon, de jonge farao van het oude Egypte, wordt geassocieerd met zijn legendarische graftombe en de schatten die erin zijn gevonden. De verbinding met deze oude heerser zou een stukje Egyptische geschiedenis en cultuur in je eigen familiegeschiedenis brengen.

Elvis Presley, de "King of Rock 'n' Roll", veroverde de muziekwereld stormenderhand en wordt vandaag de dag nog steeds aanbeden door miljoenen fans. Familie zijn van Elvis Presley betekent dat je het muzikale talent en de passie voor het podium in je genen meedraagt.

Keizerin Maria Theresia van Oostenrijk, een van de invloedrijkste vorsten van de 18e eeuw, regeerde over het Habsburgse Rijk en was een voorvechtster van onderwijs en hervormingen. Haar uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten en inzet voor sociale rechtvaardigheid zijn opmerkelijk. Een verwantschap met Maria Theresia zou niet alleen koninklijke pracht en praal toevoegen aan onze voorouderlijke galerij, maar ook de deugden van een opmerkelijke vrouw die het lot van een machtig rijk leidde.

Ötzi, de "Iceman", is een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van de 20e eeuw. Hij leefde meer dan 5000 jaar geleden in de Alpen en zijn goed geconserveerde lijk geeft ons een fascinerend inzicht in het leven in de kopertijd. De mogelijkheid dat we familie zijn van Ötzi zou betekenen dat we een erfenis dragen van jager-verzamelaars die leefden in een tijd die we alleen kennen uit geschiedenisboeken.

Nelson Mandela, de symbolische figuur van de anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika, kwam op voor vrijheid en gerechtigheid. Zijn strijd tegen onderdrukking en zijn nalatenschap van vrede zijn wereldwijd bekend. Het ontdekken van verwantschap met Mandela zou niet alleen trots en inspiratie oproepen, maar ook het geloof dat verandering mogelijk is als je vecht voor een rechtvaardiger wereld.

Het belang van een dergelijke verwantschap of afstamming kan nauwelijks overschat worden. Het verbindt ons met het erfgoed en de prestaties van deze historische grootheden en voegt een diepere dimensie toe aan onze eigen geschiedenis. Het is een verbinding met de mensen die de wereld hebben gevormd door hun daden, ideeën en talenten. Met een DNA-test van iGENEA kunnen we deze waardevolle verbinding ontdekken en onze familie-identiteit verrijken. Het is een emotionele en spannende schat die de continuïteit van de geschiedenis en menselijke prestaties op een indrukwekkende manier laat zien.

Oorsprong en betekenis van je achternaam

Achternamen zijn een integraal onderdeel van de menselijke cultuur en samenleving en hebben verschillende betekenissen en oorsprong in verschillende culturen en tijden. De oorsprong van achternamen gaat vaak terug op historische en sociale factoren.

In veel culturen ontstonden achternamen als middel om individuen te identificeren en samenlevingen te organiseren. In Europa bijvoorbeeld werden achternamen in de Middeleeuwen vaak afgeleid van het beroep. Een smid had bijvoorbeeld de achternaam "Schmidt", terwijl een molenaar "Müller" werd genoemd. Deze beroepsnamen waren handig om mensen van elkaar te onderscheiden in landelijke samenlevingen.

Een andere veel voorkomende oorsprong van achternamen ligt in geografische kenmerken. Mensen kregen achternamen die hun plaats van herkomst aangaven. Als iemand uit een stad kwam, kon hij de naam van die stad als achternaam hebben. Een andere belangrijke oorsprong van achternamen is afkomst. Deze achternamen geven aan dat iemand uit een bepaalde familie of clan komt. Voorbeelden van zulke achternamen zijn "Johnson" (zoon van John) of "O'Brien" (zoon van Brian). In veel culturen worden achternamen traditioneel van generatie op generatie doorgegeven via de vaderlijke lijn.

Hier komen DNA-tests om de hoek kijken. Het Y-chromosoom, dat alleen door vaders aan hun zonen wordt doorgegeven, kan helpen om de vaderlijke lijn te ontdekken. Een genealogische DNA-test van iGENEA analyseert het Y-chromosoom en kan verbanden blootleggen met andere mensen met dezelfde achternaam. Dit maakt het mogelijk om gemeenschappelijke voorouders te identificeren en de oorsprong van de achternaam in meer detail te begrijpen.

Een DNA-test kan ook helpen bij het traceren van de migraties en volksverhuizingen van onze voorouders. In veel culturen en regio's zijn achternamen in de loop der eeuwen geëvolueerd doordat families en gemeenschappen verhuisden en zich in nieuwe gebieden vestigden. Een genealogische DNA-test kan helpen de route van onze voorouders in kaart te brengen en ons een beter inzicht geven in hoe onze achternaam is ontstaan en hoe deze zich heeft verspreid.

Onderzoek naar onze eigen achternaam is een manier om onze familie-identiteit te verdiepen en de wortels van onze voorouders te ontdekken. Met een genealogische DNA-test van iGENEA kunnen we de betekenis en oorsprong van onze achternaam op een nog dieper niveau onderzoeken. Dit helpt om de geschiedenis van onze familie en onze cultuur beter te begrijpen en versterkt onze band met de mensen die onze achternaam in het verleden hebben gedragen. Onze achternamen zijn meer dan alleen woorden - ze zijn een sleutel tot onze eigen geschiedenis en identiteit.

Genealogie

Genealogisch DNA-onderzoek heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van genealogisch onderzoek en biedt spannende mogelijkheden die tot voor kort ondenkbaar waren.

Het vinden van verwanten is misschien wel een van de spannendste resultaten van genealogisch DNA-onderzoek. Door genetische gegevens te vergelijken met andere gegevens in onze database, kunnen verbanden met levende familieleden worden blootgelegd die voorheen onbekend waren. Dit kan leiden tot emotionele herenigingen, het opnieuw verbinden van familietakken en het verduidelijken van verwantschapsrelaties die vergeten waren. DNA kan een soort "familiecode" zijn die het mogelijk maakt om de puzzel van verwantschap in elkaar te passen.

Een genealogische DNA-test van iGENEA kan ook helpen om "dode hoeken" in de familiegeschiedenis op te sporen. Iedereen die zich bezighoudt met genealogie is bekend met die frustrerende gaten in gegevens waar het moeilijk of onmogelijk is om verder terug te gaan. Dit is waar genetische informatie om de hoek komt kijken. Het kan aanwijzingen geven over verwantschap en voorouders die verder gaan dan de grenzen van geschreven documenten. Dit maakt het mogelijk om familiebanden te onderzoeken die voorheen verborgen bleven.

Een bijzonder spannend aspect van genealogisch DNA-onderzoek is de ontdekking van informatie over voorouders van wie geen schriftelijke documenten meer bestaan. Dit kan teruggaan tot het diepste verleden waar historische documenten niet meer bestaan. Desondanks kan genetisch onderzoek ons inzicht geven in onze prehistorische oorsprong en evolutionaire geschiedenis. Bepaalde DNA-markers kunnen bijvoorbeeld aanwijzingen geven over de migratiebewegingen van onze voorouders en genetische antropologie kan onthullen hoe de mensheid zich in de loop van duizenden jaren heeft ontwikkeld.

Een andere toepassing voor het ontdekken van informatie die ontbreekt in schriftelijke dossiers betreft adopties. Veel mensen die geadopteerd zijn, hebben beperkte toegang tot informatie over hun biologische afkomst. Genealogische DNA-tests kunnen helpen bij het vinden van biologische verwanten en een link naar hun wortels leggen die hen voorheen werd ontzegd. Dit kan een zeer emotionele en identiteitsvormende ervaring zijn. Over het algemeen bieden genealogische DNA-tests een opwindend hulpmiddel voor genealogisch onderzoek. Ze kunnen helpen bij het opsporen van familieleden, het opvullen van hiaten in de familiegeschiedenis en het ontdekken van informatie over voorouders die verloren is gegaan in geschreven documenten. Deze tests zijn niet alleen een venster op onze eigen geschiedenis, maar ook een poort naar een diepere verbinding met onze wortels. Zo stellen ze ons in staat om het verleden te verkennen en onze familie-identiteit op nieuwe manieren te verrijken.

DNA-herkomstanalyse DNA oermensen DNA beroemde mensen Achternamen Genealogie

Analyse van je oorsprong
-10%