iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Japanners - Voorouders en oorsprong

Oorsprong

Volgens sommige bronnen vestigde de mens zich al 100.000 jaar geleden in Japan, maar ten laatste sinds 25.000 voor Christus, toen Japan tijdens de ijstijd met het vasteland werd verbonden.
Na de ijstijd ontwikkelde zich in Japan de Jomon cultuur, een jager-verzamelaarscultuur waar het Jomon aardewerk beroemd van werd. In de late Jomonse periode vond de overgang naar het sedentair leven plaats, toen de mensen nog leefden van de landbouw.
Vanaf het 1ste millennium voor Christus migreerde de Yayoi-bevolking van of via Korea naar Noord-Kyushu. Van daaruit verspreidde het zich naar de Kanto-vlakte. De Yayoi waren rijstboeren die natte velden verbouwden. Naarmate ze verder naar het noorden trokken, daalde hun opbrengst en het duurde lang voordat de rijstplanten zich aan de koude omstandigheden in Noord-Japan aanpasten (de rijstteelt op Hokkaido in Noord-Japan bestaat pas sinds het einde van de 19e eeuw).


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Stamboom

Archeologische vondsten zoals schedels, tanden, grafheuvels, maar ook genetische studies tonen significante verschillen tussen Jomon en Yayoi of moderne Japanners, maar ook overeenkomsten tussen Yayoi en Koreanen, Jomon en Ainu en de bewoners van de Ryukyu-eilanden. Yayoi en Jomon hebben zich gemengd. Het aandeel van de yayoi-genen neemt af in de bevolking van Noord-Kyushu naar het noorden en het zuiden en is het laagst onder de inwoners van de Ryukyu-eilanden en de Ainu.

Volgens gangbare theorieën worden de Ainu beschouwd als afstammelingen van groepen van de Jomonse cultuur die door de Yayoi naar het noorden werden geduwd en zich vermengden met Siberische bevolkingsgroepen (de Niwchen). Genetische studies ondersteunen deze stelling.

De geografische en etnische oorsprong van het Japanse volk is echter nog niet volledig opgehelderd. De immigratie van waarschijnlijk Mongoolse en Mallorcaanse stammen gebeurde ofwel vanuit het zuiden ofwel in twee stromen vanuit het zuiden en één vanuit het noorden, in het middelste Stenen Tijdperk. Recente archeologische vondsten bewijzen dat het Paleolithicum al 20.000 jaar geleden bestond. Het Jomonvolk, dat leefde van ongeveer 7000 voor Christus tot de 3e eeuw voor Christus, wordt beschouwd als de oorspronkelijke bewoners. Als vissers, jagers en verzamelaars leefden ze een zelfstandig leven in kleine dorpsgemeenschappen, niet beïnvloed door invloeden, die waarschijnlijk sterk beïnvloed werden door animisme. Rond 250 voor Christus begon de Yayoi cultuur de Jomon cultuur te verdringen. Het bracht ook de natte veldrijstteelt van Zuid-China en Korea naar Japan op hetzelfde moment. De samensmelting van ambachten van het Aziatische vasteland met bestaande praktijken van de inheemse bevolking vormde de Japanse manier van leven en de staatsorde.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu