iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Mayas - Voorouders en oorsprong

Oorsprong

Het oorspronkelijke huis van de Maya's was in het noorden van Mexico, vanwaar ze in de prehistorie naar het zuiden trokken. Deze migratiebeweging werd in gang gezet door de nederzettingspogingen van de Uto-Azteken, die rond 2500 voor Christus begonnen om vanuit de regio in het zuidwesten van de huidige VS naar het zuiden te duwen. Deze zuidelijke beweging heeft alle sedentaire bevolkingsgroepen in het noorden van Mexico getroffen. De Maya's vonden een nieuw thuis in de hooglanden van Guatemala. Van daaruit migreerden ze later naar het laagland en vestigden zich op het hele schiereiland Yucatan. De continuïteit van de nederzettingen in deze regio kan worden aangetoond sinds het begin van het 2e millennium voor Christus.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Cultuur

In hun hoogtijdagen vertegenwoordigden de Maya's een krachtige hoge cultuur. Meestal spreekt men van een Mayacultuur; in feite zijn er veel overeenkomsten tussen de verschillende plaatsen uit het verleden - maar achter deze cultuur staan verschillende volkeren met min of meer nauw verwante Mayatalen.

De culturele ontwikkeling van sommige regionale Mayabevolkingen bereikte al in voorchristelijke tijden een beschavingsniveau. De Mayabevolking kreeg belangrijke eerste impulsen voor de ontwikkeling van een geavanceerde beschaving door de invloed van de Olmec-beschaving, die de opvolgende culturen voorzag van gespecialiseerde en verfijnde culturele technologieën. Het gaat hierbij om monumentale architectuur (inclusief piramidebouw), ontwikkelde technieken van keramiekproductie, beeldhouwkunst en steenhouwen (bijvoorbeeld jade), kalanderen en het gebruik van schrift.

De Maya's staan bekend om hun maïsteelt, hun wiskunde en hun verfijnde kalender, geschreven in Mayascript. Dit script, dat nu grotendeels ontcijferd is, was tot de komst van de Spanjaarden het enige bekende, volledig ontwikkelde schrijfmedium in Amerika. Het handwerk (werken met steen, keramiek, hout, textiel) en de schilderkunst waren sterk ontwikkeld, het metaalwerk (goud, zilver, koper) speelde pas laat een rol en bijna alleen voor rituele doeleinden, niet voor het maken van gereedschap. In de steden waren er trappiramides tot 75 m hoog, Maya acropolis, paleizen, observatoria en balvelden.Recente geschiedenis

De ineenstorting van de Mayasamenleving in de 9e/10e eeuw is het onderwerp van een brede en langdurige onderzoeksdiscussie.

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is het Maya-volk niet omgekomen: Hoewel de pre-Columbiaanse Maya-elite in de 16e eeuw door de Spaanse veroveraars werd uitgeroeid, overleefde de meerderheid van de Maya-bevolking als werkslaven van de grootgrondbezitters. De Maya's van vandaag vormen echter geen politieke eenheid meer.

Vandaag de dag leven ongeveer 6,1 miljoen Maya's in Mexico (in de Yucatán, Chiapas en Tabasco) en in Belize, Guatemala, Honduras en El Salvador, hoewel de Pocomam en Chortí, die oorspronkelijk in El Savador woonden, in de 20e eeuw in hun eigen cultuur en taal werden uitgeroeid als gevolg van gewelddadige staatsonderdrukking. De huidige Maya-godsdienst is een mengeling van het christendom en oude Maya-tradities.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu