iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Etrusken - Voorouders en oorsprong

Oorsprong

De taal van de Etrusken is niet Indo-Germaans en liet voor zijn verdwijning als spreektaal duidelijke sporen na in het Latijn.
Volgens sommige geleerden waren de immigranten die in de 11e en 10e eeuw voor Christus in Italië aankwamen waarschijnlijk een groep uit het Klein-Aziatische gebied, die, hoewel niet erg talrijk, dragers waren van een sterk ontwikkelde stadscultuur. In ieder geval vertoont de archeologische erfenis van Etrurië in de late 9e en vroege 8e eeuw voor Christus revolutionaire veranderingen (Villanova-cultuur). Aangezien het Etruskische culturele erfgoed is gebaseerd op het fundament van deze cultuur, kan de bevolking van Villanova terecht worden geïdentificeerd als Proto-Etrusken. De Etrusken als historisch volk zijn het resultaat van een etnisch-cultureel transformatieproces, dat begon met de Proto-Etruskische of Villanova-cultuur en van waaruit de Etruskische beschaving tot bloei kwam. In Etrurië vond een gelijkwaardige fusie plaats, met als eindresultaat een echt cultureel amalgaam met zowel Italiaanse als Proto-Etruskische elementen.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Geschiedenis

De politieke macht van de Etrusken kwam voort uit de lokale stadstaten, die zich verenigden in een federatie. De stad Rome behoorde ook tot de machtssfeer van de heersers van Tarquinii. Rome werd geregeerd door koningen uit het huis van Tarquinii.

De Etrusken voerden talrijke oorlogen met de Grieken in het zuiden en met hun Italiaanse buren. Na de nederlaag van Capua (424 v. Chr.) is de Etruskische Liga van Steden ontbonden. Tussen 396 en 264 voor Christus veroverden de Romeinen de ene na de andere Etruskische stad. Daarna begon het lange proces van acculturatie van de Etruskische bevolking. Na enkele generaties namen de Etrusken de Romeinse levenswijze over en veranderden later ook hun taal in het Latijn. Alleen in sommige rituele functies wist de Etruskische blijkbaar lang te overleven.

Aangenomen wordt dat het genetisch materiaal van de Etrusken - als het ware als genetisch substraat - nog steeds geconcentreerd is in Toscane en ook hier weer op een specifieke plaats, in Murlo. Maar men zou dus niet spreken van het Etruskische volk dat nu nog leeft.Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu