iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Chinees - Voorouders en oorsprong

Oorsprong

Archeologische vondsten bewijzen dat de zogenaamde Yangshao-cultuur al in het 3e millennium voor Christus bestond, in het midden van Huang He. Volgens een traditionele lijst van heersers zou de Xia-dynastie hebben geregeerd van 2205 tot 1766 voor Christus. De eerste historisch, literair en archeologisch controleerbare dynastie is de Shang-dynastie, die actief was in de 15-11e eeuw voor Christus. De opgravingen wijzen op een hoge cultuur met bronzen kunst en een schrift met meer dan 2000 woordtekens. Het priesterschap had grote invloed, de heerser een religieuze positie.
Van ongeveer 1100 tot 249 v. Chr. regeerde de Zhou-dynastie. De staat was feodaal, omringd door het grondgebied van de leenheren, die hun macht in alle richtingen uitbreidden in de strijd tegen andere stammen. Uit de oorlogen van de absolutistische individuele staten kwam de staat Qin naar voren als de overwinnaar, wiens heerser zichzelf "Eerste Keizer" noemde sinds 221 VC. Onder hem begon een rigoureuze eenwording van het bestuur en de economie, voor de buitenlandse veiligheid werd een grensmuur opgericht in het noorden van China. De tirannieke overheersing leidde tot opstanden in 210 voor Christus, waarna de Han-dynastie in 206 voor Christus de overwinning behaalde. Tijdens de Han-dynastie werd China een gecentraliseerde theocratische staat van ambtenaren. Historische en literaire studies bereikten een hoog niveau, kunst werd geseculariseerd en verfijnd.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Han-Chinezen

Aangezien de term Chinees in het Duits geen duidelijk onderscheid maakt tussen onderdanen van China en leden van de Han-nationaliteit, d.w.z. "etnisch Chinees", is de term "Han-Chinees" of kortweg Han steeds meer ingeburgerd geraakt. In het Chinees wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de "Chinezen" als burgers (Zhongguoren, "mensen uit het land van het midden") en de "etnische Chinezen" (Hanzuren of Hanren, "mensen van het Han-volk"). De Hakka's vertegenwoordigen op hun beurt een subgroep van de Han-Chinezen volgens de Chinese visie.

Ongeveer 91,6% van de bevolking van de Volksrepubliek China en ongeveer 98% van de totale bevolking van de Republiek China (Taiwan) is Han. Naast de Han-Chinezen zijn er 55 officieel erkende volkeren in de Volksrepubliek en 12 in de Republiek. Daarnaast zijn er 15-20 etnische groepen die niet officieel erkend zijn als onafhankelijke etnische groepen.

Maar in feite zijn zelfs de Han-Chinezen niet zo'n homogene groep als de moderne staatsinstellingen graag denken. De heterogeniteit komt bijvoorbeeld tot uiting in de verschillende talen binnen het Chinees en in de namen van regio's en hun inwoners die ouder zijn dan de Han-dynastie (bijv. Wu of Shu). Andere dynastieën worden ook gebruikt voor de naamgeving, bijvoorbeeld de Zuid-Chinezen noemden zichzelf Tang en niet Han (en doen dat nog steeds in Zuidoost-Azië), omdat hun gebieden alleen vanuit het noorden werden bewoond ten tijde van de Tang, de autochtone bevolking werd ontheemd of geassimileerd.

De meeste "buitenlandse Chinezen" stammen af van de Han. De eigenlijke cultuurvormende elementen zijn het gemeenschappelijke schrijven in soms zeer verschillende dialecten en het besef van een gemeenschappelijke geschiedenis en traditie.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu