Arrow Downward Arrow Downward Close Close Done Done Cart Cart clock clock
iGENEA
Persoonlijk advies

Wij staan altijd voor u klaar! Neem contact met ons op via e-mail of Whatsapp.

Als u wilt dat wij u terugbellen, vul dan uw telefoonnummer in en hoe u te bereiken bent. Wij bellen u graag voor een persoonlijk gesprek.

info@igenea.com WhatsApp

Oude stam Koreanen - Voorouders en oorsprong

DNA-test bestellen

Waar komen de Koreanen vandaan?

Archeologische bevindingen suggereren dat Korea zo'n 18.000 tot 12.000 jaar geleden is gevestigd. De oorspronkelijke bewoners van het schiereiland waren nomadische stammen uit de Siberisch-Mongoolse regio. Zogenaamde kam-keramiek met visgraatmotief (jeulmuntogi) werden in alle regio's van het land gevonden. Ze kwamen ook veel voor in Siberië en langs de Oka en de Wolga. Ze verschillen aanzienlijk van Chinese en Japanse vondsten uit het Neolithicum.
Na verdere immigratiegolven ontwikkelde zich in het Neolithicum en de Bronstijd een homogeen Han-volk. Opvallend zijn de vele megalithische vondsten in Korea, ze maken 60% uit van alle megalieten in de wereld, daarom wordt Korea ook wel het "Koninkrijk van Dolmen" genoemd, dat is megalithische graftombes. Er werden bronzen en jade juwelen gevonden.
Volgens de huidige stand van het onderzoek zijn de Koreanen voortgekomen uit de Yemaek Tungus stam.

Wat is de geschiedenis van de Koreanen?

De oude Koreaanse staat Choson zou rond 2300 voor Christus gesticht zijn door de stichtende vader Tangun. De eerste historische heerser was koning Kija, die rond 1100 voor Christus de Kija-dynastie in het zuiden stichtte. Het werd verdrongen door de drie Han-rijken in 194 voor Christus, terwijl het noorden een vazalstaat werd en afhankelijk werd van China. In de 1e eeuw voor Christus begon de Koreaanse schrijftraditie met het ontstaan van de drie koninkrijken Silla, Paekche en Kokuryo: de Koreanen namen het Chinese schrift over onder confucianistische en boeddhistische invloeden. Een Koreaanse eenheidsstaat ontstond in 668 na Christus, door de eenwording van de koninkrijken onder Silla, en bereikte een culturele bloei met sterke boeddhistische invloed vanuit China in de 8e en 9e eeuw. In 935 begon generaal Wang Gon met de Wang-dynastie. Tijdens hun bewind ontwikkelde zich een belangrijke cultuur. De dynastie gaf de staat de naam Koryo, die later in Europa werd veranderd in Korea. Korea beleefde een tweede culturele bloeiperiode in de 15e eeuw, onder koning Sejong: het Koreaanse schrift Hangul, meteorologische en andere meetinstrumenten werden ontwikkeld. In de eeuwen daarna werd de interne situatie in Korea gekenmerkt door politieke strijd tussen verschillende Confuciaanse scholen.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken alle inheemse volkeren

Dit is hoe de DNA-oorspronganalyse werkt

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit
monsters nemen

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst

online na ca. 6-8 weken

Analyse van je oorsprong
-10%