iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Koreanen - Voorouders en oorsprong

Oorsprong

Archeologische bevindingen suggereren dat Korea zo'n 18.000 tot 12.000 jaar geleden is gevestigd. De oorspronkelijke bewoners van het schiereiland waren nomadische stammen uit de Siberisch-Mongoolse regio. Zogenaamde kam-keramiek met visgraatmotief (jeulmuntogi) werden in alle regio's van het land gevonden. Ze kwamen ook veel voor in Siberië en langs de Oka en de Wolga. Ze verschillen aanzienlijk van Chinese en Japanse vondsten uit het Neolithicum.
Na verdere immigratiegolven ontwikkelde zich in het Neolithicum en de Bronstijd een homogeen Han-volk. Opvallend zijn de vele megalithische vondsten in Korea, ze maken 60% uit van alle megalieten in de wereld, daarom wordt Korea ook wel het "Koninkrijk van Dolmen" genoemd, dat is megalithische graftombes. Er werden bronzen en jade juwelen gevonden.
Volgens de huidige stand van het onderzoek zijn de Koreanen voortgekomen uit de Yemaek Tungus stam.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Geschiedenis

De oude Koreaanse staat Choson zou rond 2300 voor Christus gesticht zijn door de stichtende vader Tangun. De eerste historische heerser was koning Kija, die rond 1100 voor Christus de Kija-dynastie in het zuiden stichtte. Het werd verdrongen door de drie Han-rijken in 194 voor Christus, terwijl het noorden een vazalstaat werd en afhankelijk werd van China. In de 1e eeuw voor Christus begon de Koreaanse schrijftraditie met het ontstaan van de drie koninkrijken Silla, Paekche en Kokuryo: de Koreanen namen het Chinese schrift over onder confucianistische en boeddhistische invloeden. Een Koreaanse eenheidsstaat ontstond in 668 na Christus, door de eenwording van de koninkrijken onder Silla, en bereikte een culturele bloei met sterke boeddhistische invloed vanuit China in de 8e en 9e eeuw. In 935 begon generaal Wang Gon met de Wang-dynastie. Tijdens hun bewind ontwikkelde zich een belangrijke cultuur. De dynastie gaf de staat de naam Koryo, die later in Europa werd veranderd in Korea. Korea beleefde een tweede culturele bloeiperiode in de 15e eeuw, onder koning Sejong: het Koreaanse schrift Hangul, meteorologische en andere meetinstrumenten werden ontwikkeld. In de eeuwen daarna werd de interne situatie in Korea gekenmerkt door politieke strijd tussen verschillende Confuciaanse scholen.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu