iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Tibetanen - Voorouders en oorsprong

Tibetaanse regio

De Tibetaanse bevolking van naar schatting vijf tot zes miljoen mensen leeft op een uitgestrekt hoogplateau, een hoge woestijn omgeven door kale, koude vlaktes en het hoogste gebergte op aarde, de Himalaya.
Cultureel gezien is Tibet veel groter dan het gebied in China dat de "Tibet Autonome Regio" wordt genoemd. Dit grotere Tibet omvat Bhutan, Sikkim, het noorden van Nepal en delen van Kasjmir in het noorden van India. Grote delen van de Chinese provincies Gansu, Qinghia, Sichuan en Yunnan zijn ook etnisch Tibetaans. Groepen die beïnvloed zijn door de Tibetaanse cultuur en het spreken van talrijke dialecten dragen bij aan de complexe Tibetaanse wereld. In China is het Mandarijns de lingua franca geworden voor veel Tibetanen.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Cultuur

Door de geografische ligging en het isolatiebeleid konden de Tibetanen tot het midden van de 20e eeuw een bijna middeleeuwse manier van leven handhaven. Hun cultuur is ontstaan in het relatief vruchtbare zuiden van het plateau, waar de gerstteelt mogelijk was, terwijl in het verre noorden de nomaden die in zwarte tenten leefden, vooral de alomtegenwoordige yak, vee fokten. In de 7e eeuw kwam het boeddhisme uit China, al snel gevolgd door boeddhistische zendelingen uit het noorden van China. Religieuze en seculiere instellingen zijn samengesmolten en doordrongen van alle gebieden van het leven. Het land had 6.000 kloosters en van elke familie werd minstens één zoon monnik.

Hoewel het Tibetaanse boeddhisme veel takken heeft, domineert de Gelukpa-sekte al sinds de 17e eeuw, toen de Vijfde Dalai Lama de top van de theocratie bereikte. Op basis van het boeddhisme ontwikkelde zich een kosmopolitische filosofie, een zoektocht naar kennis, die tot op de dag van vandaag grotendeels heeft standgehouden. De feitelijke onafhankelijkheid van Tibet van 1912 tot 1950 eindigde toen China het land bezette en in 1959 de ballingschap van de Dalai Lama en 80.000 van zijn volgelingen in het noorden van India dwong. Er volgden religieuze onderdrukking en de vernietiging van kloosters, en een constante toestroom van Chinezen heeft de Tibetanen geconfronteerd met buitenlandse culturele invloeden.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu