iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Roma - Voorouders en oorsprong

Oorsprong

De Roma zijn bekend onder een aantal namen: "Gypsy" (Duits), "Gitanes" (Frans), "Czigany" (Hongaars) en "Gypsy" (Engels). Ze worden ten onrechte toegeschreven aan een Egyptische oorsprong. In werkelijkheid komen de Roma uit het noordwesten van India. Ze spreken Romaans, een Indiase taal waarvan het woord "Roma" is afgeleid. Het betekent zoiets als "man" of "mensen". Een theorie verklaart de verdrijving van de groep uit India in de 11e eeuw met hun rekrutering als soldaten om islamitische indringers te bestrijden, maar door de eeuwen heen werden ze vervolgens achtervolgd tot in het Byzantijnse Rijk en tot in Zuidoost-Europa.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Cultuur

De Roma hebben lange tijd aan de rand van de samenleving geleefd, ook om discriminatie te voorkomen of omdat ze een migrantenleven leidden. Eeuwenlang reisden families door het land in kleurrijke paardenkarren en deden zaken die verenigbaar waren met hun soort nomadisme. Het waren paardenhandelaren, venters, knutselaars, muzikanten, waarzegsters en kermisexposanten.

In de loop der tijd hebben de Roma verschillende benamingen aangenomen, vaak afhankelijk van de heersende lokale traditie. Echter, hoewel ze vele riten van hun religie volgen, voegen ze er af en toe hun eigen riten aan toe. Zo komen de leden van de rooms-katholieke kerk elk jaar in mei bijeen in de Franse Rhône-delta om de Zwarte Sara, hun beschermheilige, te eren, hoewel de kerk haar niet erkent.Recente geschiedenis

Vandaag de dag zijn de Roma in alle landen van Europa in de minderheid en hun aantal wordt wereldwijd op acht tot twaalf miljoen geschat. Precieze cijfers zijn niet bekend. Door hun lange geschiedenis van discriminatie zijn veel Roma nog steeds niet bereid om hun afkomst te onthullen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden meer dan een half miljoen Roma door de nazi's gedood. De communistische regimes hebben ook de Roma-cultuur onderdrukt.

Terwijl de geboortecijfers van andere etnische groepen in Europa dalen, stijgen die van de Roma. Sommige demografen voorspellen dat er tegen 2060 meer Roma in Slowakije zullen zijn dan Slowaken.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu