iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Incas - Voorouders en oorsprong

Geschiedenis

Historisch gezien is het Inca-volk rond 1200 in het gebied van Cuzco in het zuiden van Peru tastbaar geworden. Oorspronkelijk werd de naam "Inca" geassocieerd met een lokale clan of clan of met de heersende elite; pas later werd het gebruikt als een populaire naam.
In het midden van de 15e eeuw begonnen de Inca's met een systematische veroveringspolitiek, met als hoogtepunt de oprichting van de grootste territoriale staat in pre-Columbiaans Amerika. Tenslotte breidde de keizerlijke grens zich rond 1500 in het noorden uit tot Pasto (Noord-Ecuador) en in het zuiden tot Concepción (Centraal-Chili). In het westen vormde de Pacifische kust een natuurlijke grens. In het oosten bestreek het grondgebied het grootste deel van Bolivia en strekte het zich uit tot Argentinië.
Ondanks een stedelijke cultuur en de bekende stenen monumenten was de Inca-cultuur een overwegend boerencultuur, gebaseerd op agrarische, culturele en heersende technieken, waarvan sommige al generaties lang waren ontwikkeld, in een duizenden jaren oud cultuurlandschap, en die slechts een zeer kleine, aristocratische heersende elite toestond om te genieten van een uitgebreide stedelijke levensstijl.
De Inca's bouwden de stad Machu Picchu in de 15e eeuw op een hoogte van 2430 meter op een heuvelrug tussen de toppen van Huayna Picchu en de gelijknamige berg (Machu Picchu) in de Andes. De stad bestond uit 216 stenen gebouwen, gelegen op terrassen en verbonden door een systeem van trappen. Onderzoek gaat er vandaag de dag van uit dat de stad in haar hoogtijdagen tot 1000 mensen zou kunnen huisvesten en voorzien. Er zijn verschillende theorieën ontwikkeld over de zin en het doel van deze stad. De archeologische vondsten getuigen van een grotendeels ontwikkelde en ooit volledig functionerende stad waar men lange tijd heeft gewoond. Het heeft bijvoorbeeld een nog volledig functionerende watervoorziening en een uitgebreid regenwaterafvoersysteem.
Het rijk van de Inca's werd in 1537 door de Spanjaarden vernietigd. Tegen 1650 was de bevolking van Zuid-Amerika met ongeveer 14 miljoen afgenomen van misschien 18-20 miljoen, waarbij voornamelijk democratische middelen werden gebruikt, zoals uitroeiing door arbeid en knijpen op arme grond, terwijl genocidale slachtpartijen de uitzondering bleven. De Inca maatschappij was sociaal strikt hiërarchisch. Aan de top stond de absolute heerser, de Sapa Inca, wiens onbeperkte gezag in een uitgebreide ceremonie absoluut werd gemaakt. De waardigheid van de heerser was erfelijk.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Taal

De Inca-folklore is verbonden met de Quechua taal. De taal van de elite werd "Inca Simi" (taal van de adel) genoemd, die van de boeren en herders "Runa Simi" (taal van de onderdanen). De taalvariant van de Inca adel kwam met de politieke disempowerment van hun sprekers uit de lucht vallen.

De moderne Quechua-talen (met meer dan 8,5 miljoen sprekers) zijn gerelateerd aan het klassieke Quechua, maar niet aan de dochtertalen.Lettertype

De Inca's gebruikten het knoopschrijvende Quipu (Khipu), dat alleen getallen uitdrukte, en de Tocapu-patronen, die in textiel werden geweven en waarvan het nog niet zeker is of het een schrift was. Voor een exacte overdracht van de informatie-inhoud van een khipu was men afhankelijk van het gesproken woord van de berichtzender voor aanvullende uitleg.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu