iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Koerden - Voorouders en oorsprong

Geschiedenis

De Koerden leefden meer dan 2000 jaar in aaneengesloten bergachtige gebieden van Turkije, Syrië, Irak, Iran en Armenië. Ze bleven min of meer autonoom, hoewel ze zelden het gebied dat ze Koerdistan noemen, het land van de Koerden, konden besturen.
De oorsprong van het Koerdische volk is omstreden. De eerste aanwijzingen zijn echter te vinden in spijkerschrift uit de Assyrische tijd. Er bestaan etnische banden met de Medes, een oude Iraanse groep die meer dan 2700 jaar geleden in Zuidwest-Azië leefde. In de 7e eeuw kwamen de Koerden onder invloed van de Islam. Binnen de islamitische multi-etnische staten woonden de Koerden in kleinere lokale vorstendommen. In 1639 kwam het grootste deel van het Koerdische grondgebied onder het Ottomaanse Rijk. Toen het Ottomaanse Rijk werd ontbonden, werd de Koerden in 1920 in het vredesverdrag van Sèvres een eigen staat beloofd. In latere verordeningen werd het gebied verdeeld tussen Iran, Irak, Turkije en de Sovjet-Unie.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Cultuur

Vandaag de dag zijn er ongeveer 20 miljoen Koerden in dit gebied. Door hun lange, geïsoleerde bestaan in bergachtige gebieden hebben de Koerden hun eigen taal weten te behouden. Het Koerdische is het dichtst bij het Perzische. Ze hebben ook hun eigen sociale organisatie en mondelinge tradities behouden. Bijna alle Koerden zijn moslims, maar een kleine minderheid, bekend als Yezidi, beoefent zijn eigen religie waarin christelijke, oude Iraanse en islamitische ideeën vermengd zijn.

Hoewel de Koerdische samenleving patriarchaal is en alleen mannelijke nakomelingen eigendom erven, zijn Koerdische vrouwen veel meer aanwezig in het openbare leven dan andere vrouwen in de omringende Turkse, Arabische en Iraanse samenlevingen. Ze spelen een grotere rol in de gemeenschapsbeslissingen en hebben meer vrijheid in de omgang met mannen.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu