iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Aborigines (Australië) - Voorouders en oorsprong

Naam

De Aboriginals van Australië bereikten zo'n 40.000 - 50.000 jaar geleden het vijfde continent. De naam "Aboriginal" is afgeleid van het Latijn en betekent "vanaf het begin". Het werd bedacht door de Europese onderzoekers die in 1770 naar Australië kwamen. De individuele Aboriginal groepen gebruiken zelf verschillende namen voor hun volk: Uuri, Koori, Murri, Nanga, Yura, Nyungar of Pyam.
De vroege Aboriginals waren verzamelaars en jagers. Ze jaagden op grote kangoeroes, wallaby's, varanen en vissen met een speer, boemerang, vishaak en een speerslinger, een woomerang genaamd. Voor de komst van James Cook in 1770 en de daaropvolgende kolonisatie door de Europeanen waren er ongeveer 500 Aboriginal stammen met 300 verschillende talen. Vandaag de dag spreken onafhankelijke groepen zoals de Warlpiri nog steeds ongeveer 100 talen.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Cultuur

Gemeenschappelijk voor alle Aboriginals is de scheppingsmythe van de "droomtijd". Dreamtime is de term die ze gebruiken om het verre verleden te beschrijven, toen hun wereld werd gedroomd door spirituele wezens die, tijdens hun bestaan, de wereld zoals we die nu aantreffen, vorm gaven en veranderden. Toen de Dreamtime eindigde, manifesteerden deze Dreamtimewezens zich in fysieke vorm en transformeerden ze zich in dieren, planten, rotsen en belangrijke landschapsformaties. De Aboriginals geven hun kennis door middel van dansen, rituelen, verhalen en beelden. Hun rotsschilderingen, die ouder zijn dan alle vergelijkbare vondsten in Europa, vertellen hoe de grote geesten het land creëerden en de mensen leerden om voedsel te vinden, ceremonies te houden en de wetten te respecteren.Kolonisatietijdperk

Met de opmars van de Europeanen begon de typische kolonisatie in Australië: een jacht op de Aboriginals, de inbeslagname van hun land, de vernietiging van hun cultuur en hun talen. Degenen die weigerden de Europese gebruiken over te nemen, werden niet als mensen behandeld.

De blanke kolonisten verklaarden het continent "onbewoond voor 1778". Ze noemden het Terra Nullius, niemandsland. De Aboriginals hadden dus geen aanspraak op het land waarmee ze volledig verweven waren. Pas in de 20e eeuw kregen sommige Aboriginalgemeenschappen land terug, ook al waren het meestal afgelegen en onherbergzame gebieden. Ondanks hulpprogramma's van de overheid wonen veel Aboriginals van het huidige Australië in de vervallen buitenwijken van de grote steden. Er is een gebrek aan schoolonderwijs, adequate huisvesting, medische zorg en algemene maatschappelijke acceptatie. Hun levensverwachting ligt ver onder het nationale gemiddelde. De Australische Aboriginals voelen zich daarom nog steeds bedrogen. Individuele groepen (bijv. de Warlpiri) zijn nu begonnen met het onder de aandacht brengen van hun lot met hun eigen websites en documentairefilms.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu