Arrow Downward Arrow Downward Close Close Done Done Cart Cart clock clock
iGENEA
Persoonlijk advies

Wij staan altijd voor u klaar! Neem contact met ons op via e-mail of Whatsapp.

Als u wilt dat wij u terugbellen, vul dan uw telefoonnummer in en hoe u te bereiken bent. Wij bellen u graag voor een persoonlijk gesprek.

info@igenea.com WhatsApp

Oude stam Liguriërs - Voorouders en oorsprong

DNA-test bestellen

Waar is de oorsprong van de Liguriërs?

De Liguriërs zijn bekend uit oude schriftelijke bronnen en zijn gevestigd in Zuid-Frankrijk, Noord-Italië en de westelijke Alpen. Het gaat waarschijnlijk om de pre-Indo-Europese bevolking van het westelijke Alpengebied, met name de Bovenrijn, West-Zwitserland, de Rhônestreek, de Povlakte, de Franse en Italiaanse Rivièra en Corsica. Ze behoren dus tot de oude Europese volkeren en zijn de dragers van de Terramare-cultuur, een cultuur uit de bronstijd rond Genua. Liguriërs woonden ook in het westen van Spanje. Er is niet veel bekend over de Ligurische taal, noch van voor de vermenging met het Keltisch, noch van erna. Daarom zijn alle uitspraken over de relatie van de Liguriërs in genetisch en taalkundig opzicht speculatief.

Wat is de geschiedenis van de Liguriërs?

Sinds de 6e eeuw voor Christus werden de Liguriërs door de Kelten teruggedreven van de bovengenoemde woongebieden naar het nu als Ligurië bekend staande kustgebied, maar vooral in het Rhônedal vormden ze ook een gemengde bevolking met Keltische stammen die vergelijkbaar is met de Kelten. Vanaf het jaar 238 v. Chr. kwamen zij onder de heerschappij van de Romeinse Republiek, nadat zij in de tijd daarvoor al hulptroepen in de Romeinse legioenen hadden geleverd.
Een van de belangrijkste steden van de Liguriërs was de kustplaats Albingaunum of Album Ingaunum (tegenwoordig Albenga) van de Ligurische Ingauni.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken alle inheemse volkeren

Dit is hoe de DNA-oorspronganalyse werkt

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit
monsters nemen

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst

online na ca. 6-8 weken

Analyse van je oorsprong
-10%