iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Daciërs - Voorouders en oorsprong

Oorsprong

De Daciërs waren een Indo-Europees volk en nauw verwant aan de Thraciërs. Zij vertegenwoordigden de meerderheid van de bevolking in Transsylvanië (Transsylvanië). Rond het midden van het 1ste millennium voor Christus werd een aparte Daciatische etnische identiteit gevormd. De etnogenese blijkt een proces te zijn van scheiding van een jongere Daciatische identiteit op basis van een ouder Thracisch "totaal volk". Tot de Romeinse tijd waren de Daciërs geen verenigd volk. In plaats daarvan gingen individuele Daciatische stamgroepen allianties aan die ofwel een korte tijd duurden ofwel meer permanent waren.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Geschiedenis

De Daciërs waren de sterkste tegenstanders van de Romeinen in de Balkan. Alleen keizer Trajanus slaagde erin de Daciërs in twee oorlogen (101-102 en 105-106 na Christus) te onderwerpen. De overwinning van de Romeinen wordt gevierd in de friezen van de Trajanuskolom in Rome. De Romeinen stichtten talrijke kolonies in de nieuw gewonnen provincie Dacia. In korte tijd assimileerden de Daciërs zich onder de Romaanse bevolking van de Balkan. Dacia behoorde tot het Romeinse Rijk tot 271 na Christus.Erfgenaam

De herinnering aan het culturele erfgoed van de Daciërs leeft tot op de dag van vandaag voort onder de Roemenen. In hun identiteit is het bewustzijn van de Daciatische afkomst van hun volk nauw verbonden met de trots om tot de Romeinse beschavingskring te behoren.Daarom gaan de aanhangers van de Daciaans-Romaanse continuïteitstheorie ervan uit dat in het moderne Roemeense minstens 160 lexicale erfenissen bestaan uit het Daciaans-Thracisch, de taal van de Daciërs die door de Romeinen werden onderworpen. De bijbehorende woorden, bijvoorbeeld balaur (draak) of brânza (kaas), worden beschouwd als het Daciaanse substraat van de Roemeense woordenschat. Ongeveer 90 van deze woorden zijn ook in het Albanees te vinden.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu