iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Oude stam Mongolen - Voorouders en oorsprong

Geschiedenis

Rond het jaar 1000 werden de Mongoolse stammen van Kerait en Merkit door Nestoriaanse missionarissen tot christenen gemaakt. Rond 1196 stond Temudzhin op om de prins van de Mongoolse stam te worden, die vervolgens de naam Mongolen aan het hele volk gaf.
Rond 1130 verenigde Kabul Khan de Mongolen, maar zijn rijk viel al in 1160/61. De Mongolen werden pas echt belangrijk onder Genghis Khan (1155/1162-1227), die de staat structureerde en een wet invoerde. Onder hem vestigden de Mongolen het grootste landimperium in de geschiedenis - 29.000.500 km2 - en onderwierpen ze meer dan 100 miljoen mensen.
Op het hoogtepunt van hun macht regeerden ze over het grootste deel van het rijk van China, Korea, Khorasan (nu onderdeel van Afghanistan en Iran), Georgië, Armenië, Rusland, Hongarije, Perzië en de landen daartussenin. De Mongolen waren nomadische volkeren, omringd door sterk ontwikkelde landbouw- en stadsculturen in de 13e eeuw. Geen van deze beschavingen had echter een sterke gecentraliseerde overheid. In Azië, Rusland en het Midden-Oosten waren koninkrijken of stadstaten gedoemd.
De Mongolen maakten gebruik van dit machtsvacuüm, wat voor hen een kans betekende. In onderdrukkende oorlogen brachten zij de regio's samen in een statenbond met politieke en economische belangen. Ze waren volledig afhankelijk van de handel met de stedelijke kolonisten.
Als nomaden begrepen ze niet dat ze zelf voorraden moesten aanleggen of dat ze het handwerk of de technologie moesten promoten. Genghis Khan zou het doel hebben gehad om de naburige culturen niet te onderwerpen maar te vernietigen. Hij begreep de voordelen van de stedelijke manier van leven niet. In feite werd Genghis Khan zich echter zeer bewust van de economische voordelen die deze volkeren boden.
In de loop van enkele decennia hebben de Mongolen onder Yelü Chutsai en Sorghaghtani Beki (zie "Staatsfilosofie" hieronder) geleerd hoe belangrijk het is om de status quo te handhaven. De prinsen probeerden nu te handelen in het belang van de gevestigde bevolking. Het is niet altijd gelukt.
Als de stadsvolkeren hun levenswijze mochten voortzetten, zouden ze een overschot aan goederen en voedsel kunnen produceren. Het zou worden betaald als een belasting voor de khan. Genghis Khan's opvolger, Ugedai Khan, stemde rond 1234 toe om zijn eerbetoon om te zetten in een belasting. Zo werden vele levens en hele culturen gered.
Genghis Khan was oorspronkelijk niet van plan om een wereldrijk op te bouwen. Elk van zijn veroveringen werd voorafgegaan door discussies over de politieke situatie en de economische voordelen.
Een voorbeeld hiervan is de verovering van de Noord-Chinese hoofdstad Beijing in 1215, toen hij de kans om heel Noord-China te veroveren niet aangreep en na zijn overwinning gewoon terugkeerde naar de steppen. De oorlog tegen het Choresmian Empire 1219-21 begon vanwege handelsgeschillen.


Bestel mijn oorspronganalyse
van EUR 179

Cultuur

In de steppe leefden de Mongolen als herders en veefokkers in yurts, halfbolvormige houten constructies die met vilt bedekt zijn. Vrouwen en kinderen namen ook deel aan het nomadenleven, zorgden voor de dieren en verzamelden mest als brandstof. De ontberingen maakten de Mongolen taai en gaven hen uithoudingsvermogen. De overleving van een groep hing af van de omgang met hun kleine paarden, het hoeden van schapen, geiten, runderen, kamelen en jaks. Ook nu nog voeden deze dieren de Mongolen met hun melk en vlees. Kaas en yoghurt zijn verkrijgbaar in honderden soorten en voor feestelijkheden zelfs gedistilleerde "melkwodka". Alle delen van de dieren worden gebruikt, grote brokken vet worden als een delicatesse beschouwd.

Het uit Tibet geïmporteerde boeddhisme heeft in de loop der jaren de Mongoolse cultuur, die het verbindt met het inheemse sjamanisme, beïnvloed. De nomaden leerden gebruik te maken van draagbare altaren en vrome beeldrollen die geschikt zijn voor transport. In de 16e eeuw werd de band tussen Tibet en Mongolië zo sterk dat een Mongoolse khan de titel van Dalai Lama aan een Tibetaanse leider gaf.Mongolië

Vandaag de dag hebben de Mongolen hun eigen land in Noord-Centraal-Azië. De staat die bekend staat als de Mongoolse Volksrepubliek op een hooggelegen heuvelachtig plateau is bijna drie keer zo groot als Frankrijk en wordt slechts door 2,6 miljoen mensen bevolkt. Aan de andere kant van de zuidelijke grens, in China's Binnen-Mongolië en andere Chinese provincies, zijn er nog veel meer Mongolen: 3,5 miljoen. Andere populaties zijn bewaard gebleven in Kasjmir, Siberië en de Russische regio Kalmyk, de Kalmyk steppe op de benedenwolga.

Mongolië was het tweede communistische land na Rusland. Het kreeg de status van republiek in 1924. Antireligieuze revolutionairen doodden duizenden monniken, beperkten het nomadisme en richtten collectieven op. De meeste Mongolen leven tegenwoordig in steden en nederzettingen.

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu