iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp
Joodse wortels?
DNA herkomstanalyse

This browser does not support the video element.

"Mijn grootmoeder had gelijk: We hebben echt joodse voorouders."
"Mijn grootmoeder had gelijk: We hebben echt joodse voorouders."

Ben je Joods?

Heb je Joodse wortels? Bent u Ashkenazzi of Sepharde? Bent u een Levi of een Cohen?

Een DNA-test van iGENEA geeft je duidelijke aanwijzingen of je joodse wortels hebt. Op basis van je specifieke genetische kenmerken kunnen we bepalen of je van joodse afkomst bent, uit welke lijn de joodse afkomst is (vaderlijk, moederlijk, of beide), en zelfs in welk percentage je joods bent. Daarnaast wordt uw profiel vergeleken met meer dan 700.000 mensen in onze database. Als we genetische overeenkomsten vinden, dat wil zeggen mensen die het tot op zekere hoogte met je eens zijn, heb je de mogelijkheid om met deze mensen in contact te komen en je familieonderzoek te verdiepen.

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu  

Is het jodendom meer dan een religie? Is er een Joods gen?

Etnische groepen die van generatie op generatie met elkaar trouwen en zich onderling voortplanten zijn genetisch \"verbonden\". Het is wetenschappelijk onbetwistbaar dat er genetische patronen zijn die vaak voorkomen bij Joden. In de loop der eeuwen heeft zich een zekere genetische homogeniteit ontwikkeld, die zichtbaar wordt door middel van een DNA-test.

Het Joodse volk kan echter niet zuiver genetisch gescheiden worden, zodat een DNA-test geen ondubbelzinnig bewijs kan leveren. Nochtans, kan een DNA-test een Joodse oorsprong met grote waarschijnlijkheid bevestigen.

Ook als je niet tot een genetische bevolkingsgroep (een zogenaamde haplogroep) behoort die typisch Joods is, kun je toch Joodse wortels hebben. Door uw DNA-profiel te vergelijken met alle andere profielen in onze database, vinden we mensen die genetisch met u overeenkomen (\"genetische neven\"). Als veel van je genetische neven en nichten Joden zijn, dan heb je zeer waarschijnlijk Joodse wortels.

Het resultaat toont de samenstelling van uw herkomst per regio. Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Voorwaarden met betrekking tot het onderwerp \"Joodse afkomst

Cohen Modal haplotype
Een bepaald DNA-profiel wordt een \"Cohen modal haplotype\" genoemd omdat het vaker voorkomt in de Joodse subgroep van Cohanim. Dit haplotype duidt duidelijk op een Joodse oorsprong binnen de vaderlijke lijn.

Asjkenazim
Asjkenazim is de eigennaam van de westerse en oosterse joden, die een gemeenschappelijke religieuze traditie en cultuur delen.

Sefardim
Sefardim (Duitse Sefardim) is de naam die wordt gegeven aan de nakomelingen van Joden die zich na hun verdrijving uit het Iberisch schiereiland (rond 1500 na Christus) voornamelijk in het Ottomaanse Rijk en Noordwest-Afrika (Maghreb) vestigden.

Levi
De Levi, genoemd naar hun voorvader, zijn een van de twaalf stammen van Israël, afstammend van de zonen van Jakob.

Cohen
Cohen is de bijbelse naam van de kaste van de priesters in het jodendom.

haplogroepen
Haplogroepen vertegenwoordigen de verschillende stammen van de Homo Sapiens en tonen de oorsprong en migratie van onze voorouders.

Studies over de genetische determinatie van Joodse afkomst

Persberichten

Andere inheemse volkeren van iGENEA

Oude stammen geeft mensen uit de oudheid aan die zichzelf niet alleen definiëren door middel van hun eigen taal, cultuur en geschiedenis, maar ook hun eigen DNA-profielen hebben. In een iGENEA herkomstanalyse worden uw oorspronkelijke mensen bepaald met behulp van uw haplogroep en uw genetisch profiel. Het resultaat heeft ruwweg betrekking op de periode tussen 900 voor Christus en 900 na Christus.

Joden Wikinger Kelten Germanen Basken Aborigines (Australië) Arabieren Berbers Chinees Daciërs Etrusken Iberiërs Indianen Incas inuit Italiërs Japanners Koerden Liguriërs Mayas Mongolen Oceanische volkeren Perzen Roma Scythen Slaven Tibetanen Feniciërs Indianen Koreanen Bantoevolken Turkse volkeren Samen Illyriërs Vandalen Balten Macedoniërs Hellenen Hunnen Thraciërs Fins-Oegrische Indo-Europeanen

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

arrow_downward

Hoe ziet het resultaat eruit?

U ontvangt uw resultaten schriftelijk en als online resultaat. Hier zie je een Voorbeeld-Result.

arrow_downward

Ik ben een genealoog en heb al veel materiaal verzameld. Wat voor nut heeft zo'n test voor mij?

Een DNA genealogietest kan ook nuttig zijn voor ervaren genealogen. Kerkelijke archieven en andere documenten die gebruikt worden voor stamboomonderzoek zijn niet altijd correct en volledig uitgegeven. Oorlogen, onrust of natuurrampen hebben er in talloze gevallen toe geleid dat dergelijke gegevens niet meer worden bijgehouden. Vroeger werden dergelijke documenten nog niet geproduceerd en was het tot op heden onmogelijk om familierelaties op te sporen. Hier kan een DNA genealogietest helpen: Door verschillende mensen met elkaar te vergelijken, kunt u hun relatie controleren. Op deze manier kunt u verschillende takken van uw stamboom bij elkaar brengen, aannames en stamlegendes bevestigen of weerleggen, en eeuwenlang doordringen met uw onderzoek, waarvan geen schriftelijke verslagen bewaard zijn gebleven.

arrow_downward

Hoe ver gaat een DNA genealogietest terug?

De basistest gaat terug tot ongeveer 2000 jaar. Premium en Expert tests gaan terug tot ongeveer 100.000 jaar geleden.

arrow_downward

Wat is het verschil tussen de drie testen?

Met de iGENEA Basic Test kunt u uw percentage van herkomst achterhalen, familieleden vinden en een schriftelijk resultaat met een certificaat over uw resultaat ontvangen. De premietest omvat de basistest en bovendien worden de haplogroep, de primitieve mensen en het gebied van herkomst voor de zuivere vaderlijke of zuivere moederlijke lijn bepaald. Extra familieleden kunnen gevonden worden in de gewenste lijn. De Expert-test omvat de basistest en bevat daarnaast de Haplogroup, de primitieve mensen en de regio van herkomst voor de zuivere vaderlijke en zuivere moederlijke lijn. In beide regels zijn extra familieleden te vinden. Onze Expert Test is de meest uitgebreide genealogische DNA-test ter wereld.

arrow_downward

Hoe kan ik mijn vaderlijke lijn testen als vrouw?

Met onze DNA-Explorer kunt u uw volledige oorsprong van de moeder- en vaderlijke kant van uw leven achterhalen. Vrouwen en mannen kunnen deze test doen. Alleen voor een test van de zuivere mannelijke lijn hebben we de monsters van een man nodig, dit kan bijvoorbeeld de vader, een broer, oom of neef zijn. Als u geen mannelijk familielid heeft, raden wij u onze iGENEA Basic Test aan (DNA-Explorer). Als u een familielid heeft dat bereid is om monsters te leveren, raden wij u onze iGENEA Premium Test aan.

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen
 
iGENEA Basic
179 EUR
De iGENEA Basic Test (DNA Explorer) geeft u inzicht in de DNA genealogie.
bestel nu
Percentage van oorsprong done
Familieleden vinden done
Resultaat met certificaat done
Urvolk close
Meer familieleden close
Alle inheemse volkeren close
Alle familieleden close
 
iGENEA Premium
499 EUR
Met iGENEA Premium krijgt u een gepersonaliseerde DNA-analyse die is afgestemd op uw behoeften en vragen.
bestel nu
Percentage van oorsprong done
Familieleden vinden done
Resultaat met certificaat done
Urvolk done
Meer familieleden close
Alle inheemse volkeren close
Alle familieleden close
 
iGENEA Expert
1299 EUR
Met de iGENEA Expert Test beschikt u over het complete pakket in de hoogste kwaliteit en resolutie.
bestel nu
Percentage van oorsprong done
Familieleden vinden done
Resultaat met certificaat done
Urvolk done
Meer familieleden done
Alle inheemse volkeren done
Alle familieleden done
  iGENEA Basic
De iGENEA Basic Test (DNA Explorer) geeft u inzicht in de DNA genealogie.
179 EUR
bestel nu  
iGENEA Premium
Met iGENEA Premium krijgt u een gepersonaliseerde DNA-analyse die is afgestemd op uw behoeften en vragen.
499 EUR
bestel nu  
iGENEA Expert
Met de iGENEA Expert Test beschikt u over het complete pakket in de hoogste kwaliteit en resolutie.
1299 EUR
bestel nu  
Percentage van oorsprong done done done
Familieleden vinden done done done
Resultaat met certificaat done done done
Urvolk close done done
Meer familieleden close done done
Alle inheemse volkeren close close done
Alle familieleden close close done