iGENEA
Percentage van oorsprong

De oorsprong van alle voorouders wordt bepaald aan de hand van regio's en percentages. Een wereldkaart toont uw verschillende afkomst.

Familieleden vinden

U ontvangt een lijst van genetische verwanten in uw online resultaat. U kunt per e-mail contact opnemen met uw familieleden om meer te weten te komen over hun familie en achtergrond.

Resultaat met certificaat

Naast het online resultaat ontvangt u een nobel certificaat van oorsprong in een fotolijst en andere documenten in een elegante map.

Urvolk

U ervaart de haplogroep en migraties (prehistorische tijd), de primitieve mensen (oudheid) en de regio van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Alle inheemse volkeren

Alleen met de iGENEA Expert Test kunt u de exacte haplogroepen en migraties (prehistorische tijden), de primitieve volkeren (oudheid) en regio's van herkomst (Middeleeuwen) van de vaderlijke en moederlijke lijn leren.

Alle familieleden

Alleen met de iGENEA Expert Test vindt u al uw genetische verwanten in onze database.

Meer familieleden

U ontvangt een extra lijst met andere familieleden van de vaderlijke lijn (mannen) OF de moederlijke lijn (vrouwen).

Persoonlijk advies

Phone:0041 43 817 13 91

info@igenea.com Live-Chat WhatsApp

Das Tutanchamun DNA Projekt

Bent u een directe mannelijke afstammeling van de farao's? iGENEA publiceert uitsluitend het Y-DNA profiel van Tutanchamun en zoekt naar zijn laatste levende familieleden.

In 2009 werden uitgebreide DNA-testen uitgevoerd op de mummie van Toetanchamon en andere leden van zijn familie. Deze zijn echter slechts gedeeltelijk gepubliceerd in februari 2010. De resultaten van de Y-DNA-test zijn ondanks verschillende verzoeken achter slot en grendel gehouden.

iGENEA is er nu in geslaagd om het Y-DNA-profiel van Toetanchamon, zijn vader Echnaton en zijn grootvader Amenophis III te reconstrueren met behulp van een Discovery Channel opname. Het verbazingwekkende resultaat:

Bent u een directe mannelijke afstammeling van de farao's? Tutanchamun behoort tot de haplogroep R-M269, waartoe vandaag de dag meer dan 50% van alle mannen in West-Europa behoren.

DYS#   393 390 19 391 385a 385b 439 389-1
Allele   13 24 8/14 11 11 14 10 13
 
DYS#   392 389-2 458 437 448 GATA H4 456 438
Allele   13 30 16 9/14 19 10 15 12

Zoek naar familieleden die vandaag de dag wonen

In het huidige Tutanchamun project zijn we nu op zoek naar de volgende levende familieleden van de mannelijke lijn Tutanchamun in Europa. Om deel te nemen aan het Tutanchamun DNA Project, bestelt u een van de volgende tests. Als je profiel in alle 16 markers overeenkomt met Tutanchamun's, zullen we de prijs voor de test terugbetalen en ontvang je een gratis testuitbreiding:

afkomst

De haplogroep R-M269 werd ongeveer 9.500 jaar geleden opgericht in de regio rond de Zwarte Zee. De immigratie van deze groep naar Europa vond op zijn vroegst plaats met de verspreiding van de landbouw vanaf 7.000 v.C., hoogstwaarschijnlijk is er ook een sterke band met de Indo-Europeanen, die zich iets later in verschillende golven naar Europa verspreidden.

In Egypte is deze groep nu goed voor minder dan 1% en is zeker mede het gevolg van de Europese immigratie in de afgelopen 2000 jaar.

Toetanchamon was de laatste farao van de 18e dynastie en regeerde van 1332 tot 1323 voor Christus. Zijn vaderlijke afstamming begint met farao Thoetmosis I, die regeerde van ongeveer 1504 tot 1492 voor Christus. Zijn vaderlijke afkomst is onbekend.

Het is daarom nog steeds onduidelijk hoe deze lijn van het gebied van herkomst naar Egypte is gekomen. De vroegste tekenen van akkerbouw zijn bekend uit de tijd rond 5.000 voor Christus. Het is mogelijk dat de haplogroep R-M269 vanuit het noorden in Egypte is aangekomen met de verspreiding van de akkerbouw uit de regio van de vruchtbare sikkel.

De vierde golf van de vermoedelijk Indo-Europese Kurgan cultuur tussen 2.500 en 2.200 v.Chr. kan ook in aanmerking worden genomen. Deze cultuur verspreidde zich al rond 4.400 v. Chr. naar Europa, wat de band met de haplogroep R-M269 verklaart. De haplogroep R-M269 was zeker ook wijdverbreid in het rijk van de Indo-Europese Hettieten in Anatolië. Uit de regeerperiode van Ikhnaton of Toetanchamon is een brief van een Egyptische koningin uit de archieven van de Hettieten overgeleverd. In deze brief vraagt ze de koning van het Hettiet om een van zijn zonen als nieuwe Farao, omdat haar man dood is en ze geen zoon heeft.

De identiteit van de koningin is vandaag de dag nog steeds onduidelijk, maar er kunnen familiebanden zijn geweest tussen de 18e dynastie van Egypte en de Hettieten, de oorsprong van de R-M269 lijn van de farao's zou hierop kunnen wijzen.

De exacte verbanden zullen alleen door toekomstig onderzoek worden opgehelderd. Met de publicatie van dit testresultaat willen we een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke discussie en deze verder bevorderen.

Persberichten

iGENEA's onderzoeken naar inheemse volkeren

Oude stammen geeft mensen uit de oudheid aan die zichzelf niet alleen definiëren door middel van hun eigen taal, cultuur en geschiedenis, maar ook hun eigen DNA-profielen hebben. In een iGENEA herkomstanalyse worden uw oorspronkelijke mensen bepaald met behulp van uw haplogroep en uw genetisch profiel. Het resultaat heeft ruwweg betrekking op de periode tussen 900 voor Christus en 900 na Christus.

Zo werkt de analyse van de DNA-oorsprongsanalyse

Eén salivamonster is voldoende om uw DNA te verkrijgen. De Steekproefcollectie is eenvoudig en pijnloos en kan thuis worden uitgevoerd. Gebruik de meegeleverde enveloppe om de monsters op te sturen.

Testkit bestellen
Testkit bestellen:

per telefoon, e-mail of op de website

Testkit
Testkit:

Levering duurt enkele dagen

monsters nemen
monsters nemen:

zeer eenvoudig en pijnloos thuis

Sturen van monsters
Sturen van monsters:

met de bijgevoegde enveloppe

uitkomst
uitkomst:

schriftelijk en online na ca. 6 - 8 weken

iGENEA-oorsprongsanalyse bestellen

 • iGENEA Basic

  Besteld door 29% van de klanten voor herkomstanalyse.

  179 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Premium

  Besteld door 55% van de klanten voor herkomstanalyse.

  499 EUR
  bestel nu  
 • iGENEA Expert

  Besteld door 16% van de klanten voor herkomstanalyse.

  1299 EUR
  bestel nu